3 Moos. 3 2. Kor. 2

3 Moos. 3

2. Kor. 2

Tällä viikolla “päivän ajatus” teemalla. Luen päivän raamatun jakeet ja sen jälkeen rukoilen hetken, pyydän erityisesti että Jumala nostaisi yhden asian päivän teksteistä jota sitten mietiskelen hetken. Kirjoitan keskeisimmät asiat mietinnästä. Päivän ajatus sinulle voi olla ihan toinen kuin minulle joten kokeile rohkeasti. Alla esimerkkinä mitä mietin tämän päivän teksteistä:

“Anteeksi antamisessa Kristuksen tuntemisen tuoksu”

Vaikea kuvitella miltä vanhan testamentin luvussa kuvailtu tuliuhri, eläimen rasva yms.. tuoksui, mutta olisiko Jumala tällä menettelyllä halunnut että ihmisille jäisi tietty aistikokemus tärkeästä tapahtumasta? Että tuo tuoksu muistuttaa siitä ja palauttaa mieleen kun siihen liittyviä hetkiä on vietetty?

Uuden testamentin luvussa tuoksua on käytetty kuvaamaan Kristuksen tuntemiseen liittyviä hetkiä. Samassa luvussa kerrottiin myös anteeksi saamisesta. Mitä aistikokemuksia: tuoksuja, ääniä jne. liität hetkiin kun olet saanut anteeksi tai olet antanut anteeksi Kristuksen tähden/ansiosta?

Monesti unohdamme nuo tärkeät elämän hetket, mietin että voisiko aistihavainnot auttaa meitä muistamaan niitä?

— Tomppa