3 Moos. 6 2. Kor. 5

3 Moos. 6

2. Kor. 5

Tällä viikolla “päivän ajatus” teemalla. Luen päivän raamatun jakeet ja sen jälkeen rukoilen hetken, pyydän erityisesti että Jumala nostaisi yhden asian päivän teksteistä jota sitten mietiskelen hetken. Kirjoitan keskeisimmät asiat mietinnästä. Päivän ajatus sinulle voi olla ihan toinen kuin minulle joten kokeile rohkeasti. Alla esimerkkinä mitä mietin tämän päivän teksteistä:

“Sovinto Jumalan kanssa”

Jeesuksen rooli ihmisten syntien sovittajana on Jumalalta melkoinen, ellen jopa sanoisi ihmeellinen, kädenojennus meitä ihmisiä kohtaan. Päässä pyörii päivän aikana kymmeniä tuhansia ajatuksia. Kaikki niistä eivät ole hyviä. Ja enemmän kuin itsekään toivoisi, niin suodatin ajatusten ja tekojen välillä pettää ja huonoista ajatuksista tulee huonoja tekoja. 

Jumala, Jeesus Kristus ja Pyhä Henki auttavat tässä. Ajatuksia voi piilotella muilta ihmisiltä, mutta Jumalan edessä se on turhaa. Miksi siis salailla, kääntää selkäänsä?
Voimme tuoda avoimesti kaiken, myös pahat ja huonot ajatuksemme/tekomme Jumalalle.

Jumala haluaa kanssamme sovintoa. Vaikka uskon kautta olemmekin päässeet oikealle tielle, niin useammin kuin itse haluaisimme myöntää, harhaudumme väärille poluille. Silloinkin voimme luottaa siihen että Jumala haluaa sovintoa ja saamme Hänen armostaan palata iänkaikkisuuteen johtavalle tielle. Siinä toivoa niihin päiviin kun tuntuu että toivoa ei ole. Siunausta ja valoisaa kevättä,

— Tomppa