3 Moos. 14 2. Kor. 13

3 Moos. 14

2. Kor. 13

”Tutkikaa itseänne, oletteko uskossa.” (2. Kor. 13:5). Tämä raamatunkohta on saanut monen ihmisen kääntämään katseen niin sanotusti omaan napaan ja ahdistumaan. Itseämme tarkastelemalla löydämme kyllä aina merkkejä siitä, että emme ole kylliksi uskovaisia.

Autokoulussa huomasin, mikä merkitys on katseen suunnalla. Kun suuntasin katseeni tien pientareelle, auto ohjautui kuin itsestään reunaviivan yli pois tieltä. Kun siirsin katseeni keskelle tietä, auto pysyi kuin itsestään omalla kaistalla. Myös uskossa olennaista on kohde. Uskomme (katseemme) tulee olla suunnattuna Jeesukseen. ”Katse suunnattuna Kristukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään” (Hepr. 12:2).

Meidän on hyvä pysähtyä säännöllisesti ja tutkia sitä, luotammeko edelleen Jeesukseen elämämme ykkösasiana. Vai olemmeko ryhtyneet etsimään turvaa hänen rinnallaan muualta: itselle merkittävistä ihmisistä, julkkiksista, fyysistä ominaisuuksista ja niiden kehittämisestä, rahasta, taloudellisesta vakaudesta, osaamisesta tai henkisestä kehityksestä, mistä tahansa muualta?

Heli