5 Moos. 13 2. Tim. 4

5. Moos. 13

2. Tim. 4

Viikko päättyy hyvin epätoivoisissa tunnelmissa. Yhteisöjä uhkaa sisältä ja ulkoa tulevat harhaopit, luopuminen ja hajaannus. Ihmiset ovat kuolemanvaarassa.

Näitä lukemalla tulee mieleen että mihin sitä voi oikein luottaa. Keneen turvautua. Miksi nähdä vaivaa Jumalan valtakunnan eteen jos hinta on näin kova?

Tässä auttaa historian tuntemus. Israelin kansa sai oman paikkansa kansojen joukossa, jopa oman valtion. Opetuslapsien ja Paavalin työ kristillisen uskon kanssa on pelastanut miljardeja ihmisiä. Välillä mietin että olisiko koko ihmiskuntaa enää olemassa jos kristillisyys ei olisi levinnyt koko maailmaan.  

Tässä rohkaisua siis meille. Vaikeita aikoja ja asioita on ollut kautta kristillisyyden historian. Ja kautta monenlaisten aallonpohjien asiat ovat kuitenkin menneet parempaan suuntaan. Jumala pitää lupauksensa siitä että huolehtii meistä. Siinä ilon aihetta niin hyviin kuin huonoihin päiviin.

Siunattua kevättä, 

Tomppa