Tiedotusposti

Tervetuloa KohtaamisPaikan kevätkauden viimeiseen iltamessuun ensi sunnuntaina 4.6. klo 17 Kaupunginkirkkoon.

Voit seurata messua myös Zoom-yhteydellä.
ID-numero on 814 5679 1780 ja salasana 791234. Suora linkki Zoomiin:
https://us02web.zoom.us/j/81456791780?pwd=NzZIUm9QakpVWFNFZ05HWFp0TEFZZz09

KesäKohtaamisia järjestetään kesän mittaan kohtaamispaikkalaisten kodeissa. Tarjoilu toteutetaan nyyttäriperiaatteella. 

Kesäkuun KesäKohtaamisia:
-Su 11.6. klo 16 Kyyrillä, Pyssymiehenkatu 44, Kortemäki
-Su 18.6. klo 16 Kilkeillä, Kevättärentie 10, Mustalampi

Viime sunnuntaina kokoonnuimme KohtaamisPaikkaan ensimmäistä kertaa Sepän Kipinässä. 

Opetuksessa eläydyimme helluntain tapapahtumiin. Jakaannuimme ryhmiin, joissa osa ryhmistä sai miettiä, miten paikalla ollut juhlakansa koki Pyhän Hengen vuodatuksen. Toiset ryhmät katsoivat asiaa opetuslasten näkökulmasta. 

Ennen Pyhän Hengen vuodatusta yläsalissa oli suhteellisen pieni joukko rukoilemassa ja odottamassa Jeesuksen lupauksen toteutumista: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani…” (Ap. t. 1:8). Odotuksen jälkeen helluntaina Pyhän Henki tuli.

Helluntaita pidetään seurakunnan syntymäpäivänä. Pyhän Hengen vuodattamisen jälkeen sanoma Jeesuksesta alkoi levitä. Ensimmäisenä päivänä noin 3000 ihmistä liittyi uskovien joukkoon.

Meidän ei tarvitse odottaa toista helluntaita. Helluntai oli kertakaikkinen tapahtuma. Pyhä Henki on annettu jokaisen Jeesukseen uskovan sisimpään. Paavali kehottaa Efesolaiskirjeessä meitä kuitenkin helluntain jälkeenkin: ”…antakaa Hengen täyttää itsenne.” (Ef. 5:18)

Pyhä Henki, hänen toimintansa ja vaikutuksensa voivat saada meissä enemmän tilaa ja täyttää meitä. Ja tämä on tarkoitettu jatkuvaksi ja toistuvaksi asiaksi uskovan elämässä. Pyhän Hengen täyttymistä ja Hänen vahvempaa työtänsä meissä ja seurakunnan keskellä saamme edelleen janota ja odottaa. Siksi rukoilemme ja laulamme usein ”Tule Pyhä Henki”.

Vasta Pyhän Hengen vaikutuksesta seurakunta alkoi kasvaa ja levitä. Helluntai muistuttaa meitä siitä, että seurakuntaa ei ole tarkoitettu toimimaan omassa voimassaan. Meitä koskee tämä sama lupaus: ”Te saatte voiman”.

Kuuntele Mika Kilkin puhe toissa sunnuntailta (21.5.2023). Aiheena Pyhän Hengen odottaminen (Joh 7:37-39): https://youtu.be/IVQrwIe32hc

Siunattua kesäkuun alkua! Pyhä Henki on kanssasi siellä, missä oletkin.
Topi