Tiedotusposti

Nähdään kesän ensimmäisessä KesäKohtaamisessa su 11.6. klo 16 Kyyrillä. Tarjoilu toteutetaan nyyttäriperiaatteella. 

Osoite on Pyssymiehenkatu 44, Kortemäki.
Huom! Pyssymiehenkatu on poikki kaivuutöiden takia. Kulku Piilukon kautta. Pysäköinti pihassa tai Piilukon p-paikalla.

KesäKohtaamisia järjestetään kesän mittaan kohtaamispaikkalaisten kodeissa. Katso tarkemmat tiedot nettisivun kalenterista.

Keräsimme sunnuntaina kolehdin juhannuksena Lähetysyhdistys Kylväjän kautta Kreikkaan lähtevälle aktiotiimille. Hienoa olla yhdessä tukemassa tiimiä. Nämä voivat olla merkittäviä reissuja sekä tiimiläisten itsensä että Jumalan valtakunnan eteenpäin menemisen kannalta.

Tiimiläisiä on mukana KesäKohtaamisessa Kilkeillä 18.6. Siellä voit kuulla lisää tiimin kuulumisia ja suunnitelmia. Pääsemme siunaamaan heidät matkaan. KesäKohtaaminen su 18.6. klo 16 Kilkeillä, Kevättärentie 10, Mustalampi.

Viime sunnuntaina kokoonnuimme kevätkauden viimeiseen messuun Kaupunginkirkkoon. 

Sunnuntain evankeliumitekstissä (Joh. 25:1-10) Jeesus kuvaa itseään viinipuuna ja meitä oksina. Oksia kutsutaan pysymään puussa ja tuottamaan hedelmää. Oleellinen kysymys Jeesuksen opetuksessa on: Onko oksa kiinni puussa? Hedelmän tuottaminen tai tuottamattomuus on sitten automaattinen seuraus siitä. 

Hedelmät ovat niitä Jumalalta tulevia hyviä asioita, joita hän tahtoo meidän elämässämme synnyttää. Hedelmät eivät synny puristamalla tai omassa voimassa yrittämällä, vaan yhteyden kautta Jeesukseen. Meidän tehtävämme on pysyä tuolla lähteellä, josta kumpuaa kaikki mitä hedelmien tuottamiseen tarvitaan. 

Tähän yhteyteen ja sen vaalimiseen Jumala on antanut meille välineitä. Muistelen, että rippikoulussa opetettiin yhteyden hoitamisen kolmijalasta: rukous, Raamattu ja seurakuntayhteys. Tahtoisin lisätä tähän penkkiin vielä neljännen jalan: uskon askeleet. Jumala kommunikoi kanssamme kolmijalan kautta. Hän myös kutsuu meitä erilaisiin asioihin. Jotta uskonelämä pysyy virkeänä, on tärkeää olla kuulolla ja vastata uskon askeleilla Jumalan antamiin kutsuihin. Jos pysymme paikallaan ja olemme pelkästään ”ottamassa vastaan”, uskonelämämme alkaa helposti kuivua ja näivettyä.

Yhteyden hoitaminen ei ole suoritus, vaan suhteen hoitamista elävän Jumalan kanssa. Yhteyden hoitamisella et ansaitse Jumalan rakkautta, armoa tai pelastusta. Jumala rakastaa sinua valtavasti joka tapauksessa. Kuitenkin Jumalan todellisuudessa kiinni pysyminen vaatii suhteessa pysymistä.

Olemme oksia, jotka pysyvät kiinni puussa. Siinä on jotain levollista. Vanha savolainen evankelista Eliina Heinonen kertoi minulle Virossa kylpylämatkalla pitämästään hartaudesta. Eliina oli itse altaassa ja kuulijat istuivat altaan reunalla. Aluksi Eliina räpiköi hirveästi pysyäkseen pinnalla. Sitten hän meni x-asentoon ja antoi veden kannatella häntä.

Jos yritämme suorittaa uskon elämää tai yritämme itse tuottaa hedelmää, jaksamme ehkä hetken räpiköidä. Sitten voimat loppuvat eikä sitä hedelmääkään lopulta synny. Saamme tämän sijaan kellua Jumalan armossa, rakkaudessa ja Jeesuksen täytetyssä työssä. Saamme olla kelluntailaisia. Kelluntailaisena on paljon mukavampaa ja sitä kautta lopulta sitä hedelmääkin syntyy.

Kuuntele Topin opetus tästä linkistä: https://youtu.be/l5YEyfvOP9U

”Oksina puun kasvamme näin, kasvomme nostamme valoa päin.”
Siunausta viikkoosi! Jeesus kanssasi.
Topi