Ps. 46, Ilm. 16

Ps. 46

Ilm. 16

Tänään mietin kysymystä: “Mitä teen kun luottamus Jumalaan horjuu?”

Kovinkaan paljoa ei tarvitse uutisia lukea jotta voisi tehdä listan kaikista asioista jotka uhkaavat itseäni suoraan (esim. sairaudet) tai välillisesti (sodat, luonnon tuhoaminen jne.)

Uutisten pohdinta ei ole juurikaan auttanut ahdistuksessa, joka on niitä lukemalla syntynyt. On tietysti hyvä löytää positiivisia näkökulmia: että sairauksiin hoitokeinoja on olemassa/tulossa, löytää uutisista asioita joilla voi itse vaikuttaa omaan ja muiden hyvinvointiin jne. Mutta onko se osa ihmisyyttä, että suurimman osan aikaa tälläinen pohdinta on vienyt synkkyyteen/epätoivoon ja pois tästä hetkestä.

Raamatusta löytyy tämän päivän psalmin kaltaisia kannustavia lukuja, jotka auttavat ahdistukseen. Vastaavasti sieltä löytyy myös tämän päivän ilmestyskirjan kaltaisia kohtia jotka yhdistettynä tämän ajan uutisiin lisäävät ahdistusta.

Kun mieli on ahdistunut, niin on luonnollista että luottamus vähenee. Siksi yhdessä rukoileminen ja rukouksen pyytäminen on tärkeää. Kun itse olen ahdistunut pitkäaikaisten sairauksien kanssa, niin on ollut lohduttavaa tietää että ihmiset rukoilevat puolestani. Samalla tavalla minua on auttanut, kun olen jonkun kanssa rukoillut ja hän on sanoillaan osoittanut uskoa paranemiseen silloinkin kun minulla usko siihen ei riitä.

Luottamus voi välillä kadota, mutta Jumala ei katoa koskaan. Siihen on hyvä luottaa 🙂

Mitä teet kun luottamus Jumalaan horjuu?

Tomppa