Ps. 61, Matt. 9

Ps. 61

Matt. 9

Kumpi on isompi juttu, sana vai teko? Jeesus sekä sanoi että teki. Hän puhui halvaantuneelle miehen elämään syntien anteeksi annon. Sitten hän vielä paransi miehen.

Parantaminen kuulostaa ensi alkuun isommalta asialta. Helppohan sanoja on ladella. Mutta kun ajattelen millaisen ”taustatyön” lupaus syntien anteeksi antamisesta tuli Jeesukselta vaatimaan, ajatukseni muuttuu.

Sairauden paraneminen oli vain ajallista ja parantunut mieskin vanheni, heikkeni ja ajallaan kuoli. Jeesuksen lupaus syntien anteeksi antamisesta sen sijaan kantoi koko miehen elämän ajan ja iankaikkisuuteen. Se ei ollut helppoja sanoja vaan lupaus, jonka Jeesus lunasti teollaan ristillä. Sovinto Jumalan kanssa on kauneinta ja parasta mitä ihminen voi saada. Mitä se sinulle merkitsee?

Sanat ja teot kuuluvat Jumalan todellisuudessa yhteen. Sen mitä Jumala sanoo, hän pitää. Mitä hän lupaa, se toteutuu. Eilen kirjoitin oivalluksesta, että Jumalalle on tärkeää mitä tahdomme. Minkä Jumalan lupauksen sinä haluat ottaa todesta?

Heli