1. Sam. 11, Apt. 3

1. Sam. 11

Apt. 3

Pietari korosti Jeesusta ramman parantumisen yhteydessä. Hän sanoi rammalle: “Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä: nouse ja kävele.” Kun temppelissä paikalla olleita ihmisiä alkoi kerääntyä paikalle, niin Pietari alkoi puhua ja sanoi mm. näin: “Jeesuksen nimi ja usko siihen antoi voimaa tälle miehelle…Usko, jonka Jeesus antaa, on tehnyt tästä miehestä terveen, niin kuin te kaikki näette.” Pietari ei korostanut omaa osuuttaan millään tavalla. Pietari käänsi parantumisen mahdollisuudeksi julistaa hyvää sanomaa Jeesuksesta.

Osallistuin pari viikkoa sitten New Wine -tapahtumassa Himoksella Mark A:n seminaariin, jossa teemana oli parantuminen. Siitä mieleeni jäi asia, joka koski uskon merkitystä. Joku kysyi, että miten rukoilla vaikeiden sairauksien puolesta. Mark sanoi, että kannattaa rukoilla sen mukaan, kuin on uskoa. Voin esim. rukoilla, että kivut helpottaisivat tai että parantumista tapahtuisi pitemmän ajan kuluessa. Olen huomannut, että itselläni riittää uskoa siihen, että Pyhä Henki toimii rukoillessamme seurakuntana toistemme puolesta. Mutta uskoni alkaa horjua, kun rukoilen yksin jonkun puolesta. 

Mark sanoi, että hän on nähnyt monien parantuvan. Tämä puolestaan johtuu vain siitä, että hän on rukoillut lukemattomien ihmisten puolesta. Parantuminen on monisyinen asia. Kun rukoilemme rakastavalla asenteella, niin rukous saa aina aikaan jotain hyvää. 

Mika