1. Sam. 28, Apt. 20

1. Sam. 28

Saulin elämän ratkaisut ovat surullista luettavaa. Kun Jumala ei vastaan niin yritetään saada vastaus keinolla millä hyvänsä. Saulin ratkaisu oli hakea vastausta pimeyden voimilta. Hän sai vastauksen, joka lopulta johti toivottomuuteen ja omaan itsemurhaan. Saulin elämän valinnat johtivat poispäin Jumalasta. Lopulta Herran sanottiin poistuneen hänestä ja viha ja epätoivo tuli tilalle. Tämä luku ei antanut itselle toivoa tänään, se muistuttaa pimeydestä, joka on ympärillämme. Jeesuksesta sanotaan: “Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” Joh. 1‬:‭4‬-‭5‬. Meidän Herramme Jeesus Kristus on voittanut pimeyden. Me voimme turvata häneen ja luottaa, että hän on kanssamme ja kuulee meidän rukouksemme, vaikka meistä tuntuisi hänen olevan hiljaa. Hän on kanssamme, hän ei hylkää meitä. Hän on uskollinen Jumala ja häneen voimme uskoa ja luottaa tänäänkin.

Apt. 20

Paavali rauhoitti muita mellakan jälkeen. Monet olivat varmasti peloissaan asioista, joita oli tapahtunut. Pelko Paavalin hengen menettämisestäkin oli varmasti käynyt mielessä. Paavali hyvästeli monia ihmisiä ja samalla rohkaisi monia. Hyvästelyt olivat ihmisille jäähyväisiä, he tunsivat tuskaa siitä etteivät enää näkisi Paavalia. Paavali vaikuttaa apostolien teoissa tehokkaalta ihmiseltä, joka kestää kaiken mahdollisen mellakoista lähtien. Hänessä on kuitenkin sydän, josta läheiset todistaa.  Sydän, joka itkee toisten puolesta ja joka suree sitä tuhoa, jota julmat seurakunnan tuhoajat saavat aikaan. Paavalin elämästä heijastuu se, mitä Kristus on kokenut meidän puolestamme. Jos lähimmäisen hätä koskettaa sinua, jos se saa sinut itkemään ja suremaan, niin sinulla on Kristuksen antama sydän. Toisinaan kuorma toisen puolesta tuntuu kuin se olisi omaasi. Tuo kaikki asiasi Kristuksen ristin luokse. Hän on luvannut kantaa sinun ja lähimmäisen taakan. Vaikka tilanne ei sinulla tai lähimmäisellä muuttuisikaan niin rukouksesi kuullaan. Usko ei katso näkyväiseen, se katsoo pidemälle ikuisuuteen asti. Voimme vain luottaa Jumalan sanan lupaukseen ja rohkaista toisiamme: “Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme. Psalm. 62‬:‭9‬ ‭

Mika M