Tiedotusposti

BrunssiKirkko su 24.9. klo 11 Jyväskylän kristillisellä koululla
Ota mukaan:
-nyyttärievästä (suosi suolaista)omat ruokailuvälineet
-sisäkengät tai villasukat
Lapsille ja nuorille on kirkon aikana omaa ohjelmaa kolmessa ikäryhmässä:
-Koppis 3-6 v
– 7-11 v
-K12 12 v→
Saapuminen: Kristillisen koulun osoite on Voionmaankatu 18.
HUOM! Parkkeeraus ja kulkuväylät ovat muuttuneet remonttityömaan takia. Pihassa ei ole autoille parkkipaikkoja.
Pyöräparkki on Voionmaankadun puolella.

Jos et pääse paikalle, voit liittyä mukaan kirkkoon zoomin kautta klo 11.45.
ID-numero on 934 8740 9760 ja salasana 532191.
Suora linkki Zoomiin:
https://zoom.us/j/93487409760?pwd=NmpXb3BiTFRDZ08yemx0Tkd1SlRvQT09
Kiitos ja ylistys ravistelun keskellä Kaikki me kohtaamme laajemmin maailmassa, lähipiirissämme ja omassa elämässämme ravistelua ja haasteita. Yksi laajempi ravistelu oli reilun puolentoista vuoden takaiset uutiset hyökkäyssodasta Euroopassa. Tämä uutinen synnytti laajasti pelkoa, huolta ja turvattomuutta. 

Nämä ovat asioita, jotka eivät luonnostaan nostata kiitosmieltä tai ylistystä. Meitä kutsutaan kuitenkin kaikissa tilanteissa kiinnittämään katseemme Jumalaan ja kiittämään ja ylistämään häntä. Mistä tämä kiitos ja ylistys nousee silloin, kun olosuhteet eivät nostata niitä?

Jumala olemus ei muutu olosuhteidemme mukana. Hän on kaiken aikaa hyvä ja ylistettävä. Lutherin sanoin: ”- – hän on ikuinen lähde, josta kumpuaa pelkkää hyvää ja josta saa alkunsa kaikki mikä on hyvää ja mitä hyväksi sanotaan.”

Joskus kiitos ja ylistys ei muuta olosuhteitamme, mutta se muttaa näkökulmamme niihin. Ne pitävät pitävät meidät kiinni Jumalan toivoa tuovissa näköaloissa, hälventävät pelkoja ja luovat turvaa.

Joskus taas ylistys ja kiitos toimii rukouksena, johon Jumala vastaa muuttamalla olosuhteita. Näin kävi Paavalille ja Silakselle, kun he vapautuivat vankilasta. (Ap. t. 16:23-26)

Ylistys ja kiitos on vahva ase alas painavien olosuhteiden keskellä. Jeesus tahtoo varustaa meidät taisteluiden keskelläkin ylistyksen viitalla: ”Hän on lähettänyt minut – – antamaan – – murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan.” (Jes. 61:2-3)

Topin opetus su 10.9. Kaupunginkirkosta löytyy kokonaisena linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=hlPFcjtROhs

KohtaamisRyhmät
Syyskuun myötä KohtaamisRyhmät ovat aloittaneet kokoontumisensa kesätauon jälkeen. Kotisivujen kalenterissa on joidenkin ryhmien kokoontumisajat ja yhteystiedot, kohtaamispaikka.net/events/. Jos etsit itsellesi KohtaamisRyhmää, niin voit myös tulla kysymään sunnuntain KohtaamisPaikassa tai laitaa viestiä topi.viitasalo@kohtaamispaikka.net.

Jumalan läsnäoloa ja voimaa viikkoosi!
Topi