2. Sam. 12, Mark. 7

2. Sam. 12

Mark. 7

Markus 7 jakeet 14 – 23

Näin sydän- ja verisuonisairauksien luvatussa maassa asuvana uskallan olla Jeesuksen kanssa eri mieltä: se mitä suusta laitetaan sisään, päätyy kyllä myös sydämeen asti 🙂

No Jeesus taisi tässä yhteydessä tarkoittaa perinnäissääntöjä, joiden noudattaminen oli mennyt raamatun sanoman edelle. Raamatun lauseiden tulkinta ei ole helppoa, koska aina pitäisi ottaa mukaan konteksti: missä yhteydessä asiasta on puhuttu.

Oleellista on miettiä että miten asia soveltuu tähän päivään. Mitä perinnäissääntöjä (kansallisuuteen, johonkin yhteisöön kuulumiseen liittyen) meillä on, mitkä niistä ovat vastoin raamatun sääntöjä ja ohjeita jne. 

Ja lopulta on kuitenkin mietittävä samaa kuin Jeesus tämän päivän raamatunkohdassa: kuinka oleellista tämä kuitenkin on. Ja mikä voisi olla tärkeämpää.

Tulkitsen tätä raamatun kohtaa niin, että Jeesuksen mielestä sydämestä päin tuleva paha on paljon oleellisempaa pohdittavaa kuin sen miettiminen mikä ulkoisesti saastuttaa ihmisen. Tämä on edelleen, myös tänä päivänä, hyvin tärkeä asia. Sydämestä tulevasta saastasta voimme lukea eilisen ja tämän päivän vanhan testamentin luvusta konkreettisen esimerkin (ja miten järkyttäviä seurauksia sillä on).

— Tomppa