1. Kun. 7, Room. 10

1. Kun. 7

Room. 10

Jeesus on Herra

Luvun alku on edellisen luvun kaltainen. Paavali on tuskassa oman kansan puolesta, jotka elävät ilman Kristusta ja ovat pelastuksen ulkopuolella. Hänen esimerkkinsä muistutti minulle rukouksesta lähellä elävien ja olevien ja sukulaisten puolesta. Kun joku heistä tulee mieleen, olisi hyvä hetki muistaa häntä rukouksella!

Onneksi tämän monisäikeisen raamattuopetuksen keskeltä löytyy selkokielinen evankeliumi! Jakeet 9-13 ovat minulle henkilökohtaisesti erityisen merkityksellisiä. Näiden jakeiden kautta ystäväni selitti minulle, miten voin tulla uskoon ja saada yhteyden Jumalaan. Olin ollut kuin juutalainen, ilman ymmärrystä Jeesuksen merkityksestä, vaikka olin tietysti kuullut opetusta hänestä. Nyt lyhyt rukous, jossa tunnustin Jeesuksen Herrakseni, auttoi minua eteenpäin uskon tiellä. Se muutti jotain sisimmässäni. Minusta tuli uusi luomus ja Jumalan lapsi. Siirryin elämään uutta elämää Jumalan valtakunnassa. Onneksi on ihmisiä, jotka haluavat kertoa evankeliumia eteenpäin ihmiseltä ihmiselle riittävän yksinkertaisella tavalla. 

Mitä tämä jo ensimmäisten kristittyjen käyttämä uskon tunnustus sitten tarkoittaa? Siihen liittyy tunnustus Jeesuksen kuninkuudesta. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Jeesus on kuoleman voittanut, ylösnoussut Vapahtaja ja lain loppu. Tunnustautuminen Jeesuksen omaksi vapauttaa lain orjuudesta Kristuksen omaksi. Tämä Jeesus on Herra  löytyy muualtakin Raamatusta monissa eri yhteyksissä . “ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: Jeesus Kristus on Herra” (Fil.2:11). “Kukaan ei myöskään voi sanoa: Jeesus on Herra, muuten kuin Pyhän Hengen vaikutuksesta (1.Kor. 12:3). “Emmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä” (2.Kor.4.5).

Muistan kauan aikaa sitten opiskeluajalta erään helluntaiveljen, joka aina tervehti kovalla äänellä:” Jeesus on Herra.” Silloin se tuntui vähän oudolta ja nololtakin, mutta nyt ilolla yhdyn tähän uskontunnustukseen ja vastaan vähintään yhtä lujaa samoilla sanoilla;)

Juha