1. Kun. 16, 1. Kor. 3

1. Kun. 16

Kuningas kuninkaan jälkeen niin Israelissa kuin Juudassa kansoineen vihastuttivat Jumalan tyhjänpäiväisillä epäjumalillaan. Tyhjänpäiväisen erottaminen olisi elämässä tärkeä ominaisuus ja taito. Miten paljon tyhjänpäiväiseen tulee kuluttaneeksi energiaa. Hengellisesti ajateltuna lunastuksen ansiosta meidän hölmötkin valintamme on Jeesus ostanut omakseen, joten katumusharjoituksia ja jälkivoivotteluja ei tarvitse harjoittaa.

1. Kor. 3

Korinttiin oli syntynyt puolueita, kuka oli kenenkin puolella. Tällainen on niin tyypillistä meille ihmisille. Ryhmitymme ja asetamme itsemme erilaisiin linnoituksiin. Paavali ei asetu tukemaan mitään ryhmittymää, vaan korostaa erilaisia rooleja seurakunnan kasvussa. On erikseen istuttajat ja kastelijat. Lisäksi Paavali muistuttaa korinttilaisia, että tämän maailman viisaus on Jumalan silmissä hullutusta. Seurakuntaakaan ei johdeta inhimillisillä logiikoilla tai toiminnan arvoa tai tulosta mitata määrillä. Älköön siis kukaan kerskailko, oli Paavalin ohje.

Kuulin joskus jostain seurakunnasta, joka oli lopettanut kaiken toiminnan, ainoastaan rukoiltiin. Rukoustyö ei ole millään tavoin inhimillisesti mitattavissa. Jatketaan rukousta erilaisten asioiden ja ihmisten puolesta, saatamme olla istuttajia ja kastelijoita jopa samanaikaisesti.

Pirkko