2. Kun. 12, 2. Kor. 5

2. Kor. 5
Oijoi! Nyt tuli heti oman viikon kärkeen tämmöinen luku, jossa on valtavasti hyviä juttuja. Yritän rajoittaa ajatusvyöryä.

”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa” (2. Kor. 5:19, RK-käännös). Jumala kaipasi sovintoa itsensä ja maailman välille. Jeesus annettiin meidän käsiimme uhrattavaksemme:
”Tämän Jeesuksen te surmasitte. Te panitte lakia tuntemattomat pakanat naulitsemaan hänet ristiin, kun hänet oli annettu teidän käsiinne niin kuin Jumala oli suunnitellut ja ennalta nähnyt. Mutta Jumala herätti hänet…” (Apt. 2:23-24)

”Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.” (2. Kor. 5:21)
Tämä mielestäni yksi parhaista jakeista avaamaan sovitusta ja sen kokonaisvaltaisuutta. Meidän syntimme siirretään Kristukseen ja me saamme Jumalan vanhurskauden. Valtavaa! Autuas vaihtokauppa!

Tätä Jumalan valmiiksi tekemää sovintoa meidät on lähetetty levittämään: ”Suostukaa sovintoon Jumalan kanssa.” (2. Kor. 5:20)

2. Kun. 12
Kuningas Jooas määräsi pappeja käyttämään temppeliin tuodut rahat temppelin vaurioiden korjaamiseen. Rahoja ei kuitenkaan käytetty siihen tarkoitukseen. Teksti ei selitä, minne rahat menivät. Tässä ilmenee tämän ajan otsikoistakin tuttuja epäselvyyksiä rahankäytössä. Sitten Jooas luo systeemin, jossa rahankäyttöä valvotaan ja sitä myöten homma alkaa toimia. Raha on yksi eniten käsitellyistä teemoista Raamatussa. Raha ja sen käyttö on niin yksilö- kuin yhteisötasollakin läpeensä hengellinen ja Jumalan silmissä tärkeä asia.

Joskus kaikenlainen byrokratia ja tarkkuus raha-asioissa ärsyttää. Eikö nyt voitaisi hoitaa hommat vaan yksinkertaisesti ja luottaa ihmisiin? Kuitenkin, kun ihmiset ovat toimimassa, niin virheitä tai väärinkäytöksiä tapahtuu vahingossa tai tarkoituksella. Yhdistysten rahankäytön seuraamista määrittää yhdistyslaki, jolla näitä epäselvyyksiä yhdistyksen raha-asioissa pyritään ehkäisemään. Monen toimijan hommat ovat kaatuneet epäselvyyksiin tai väärinkäytöksiin raha-asioissa. Siksi KohtaamisPakkana tahdomme olla tarkkoja ja läpinäkyviä raha-asioissa. Olen valtavan kiitollinen KohtaamisPaikan tuki ry:n hallitukselle, joka näitä asioita hoitaa meillä kaikenlaisten muiden vastuiden ohella. Teette tärkeää työtä. Kiitos!

Topi