2. Aik. 8, Kol. 2

2 Aik. 8

Tässä kuvataan käytännössä Salomon menestystä, jonka Jumala (luvussa 1) lupasi Salomolle unessa Salomon uhrattua edellisenä päivänä tuhat polttouhria. Nyt  Salomon valta laajeni, hän sai verotuloja, rikkauksia ja hänellä oli poliittisia kontakteja. Kaiken keskellä hän noudatti Mooseksen lakia ja Daavidin ohjeita ja sai temppelin rakentamisen päätökseen. Jumala pitää sanansa, häneen saamme turvata niin menestyksen kuin vastoinkäymisten keskellä. Menestyksen keskellä se monesti vain meinaa unohtua.

Kol. 2

En varmasti ole ainoa, joka Jeesusta seuraamaan lähdettyään on miettinyt mitä saan ja mitä en saa tehdä. Pohjimmiltaan kysymys kuuluu: ”Mikä saastuttaa ihmisen?”. Tiedän monia asioita, jotka eivät ole hyväksi, mutta rajanveto on mahdotonta. Eri kirkkokunnissa on erilaisia ratkaisuja. Jotkut eivät hyväksy alkoholia, kahvia, tupakointia, televisiota tai muuta ulkoista asiaa. Martti Lutherkin yritti munkkina ollessaan puhdistautua kieltäytymällä nautinnoista ja kurittamalla itseään. Rauhan ja pelastuksen hän löysi kuitenkin Jeesuksesta. Itselle tämä aukesi konkreettisesti, kun katsoin animaation, jossa kuvattiin ensin Vanhan testamentin opetusten mukaisesti kuinka erilaiset asiat saastuttivat ihmisen. Sen jälkeen näytettiin, kuinka Jeesus tuli ja häneen ei saastuminen tarttunut, vaan hän puhdisti kaiken mihin kosketti. Jeesuksen ansiosta kysymys siitä, mikä saastuttaa, on vanhentunut. Sen sijaan keskeistä on, että Jeesus puhdistaa. Meitä ei ole kehotettu seuraamaan mitään pyhää kalenteria, vaan riittää kun seuraamme Jeesusta.

Siunausta päivääsi!

Anna