2. Aik. 9, Kol. 3

2 Aik. 9

Kuvaus Salomon voittokulusta jatkuu. Salomo on viisain, rikkain ja mahtavin, kuten Jumala lupasi. Tämä toimii muistutuksena siitä, etteivät nykypäivän ihmiset ole viisaampia tai parempia kuin tuhansia vuosia sitten. Tuolloin on ollut huikean paljon tietoa ja taitoa. Nyt voimme katsoa kuvitteellisia kuvia Salomon palatsista, temppelistä ja muista rakennuksista, mutta todellisuus on luultavasti ollut upeampi kuin kuvitelmat. Itse len välillä pohtinut miksi Jumala antoi niin paljon menestystä, eikä ainoastaan viisautta, jota Salomo pyysi. Ehkä vastaus on tässä luvussa. Maine Salomosta ja samalla Israelin voimallisesta Jumalasta levisi ympäri tunnettua maailmaa.

Kol. 3

Mitäpä tähän lisäisi. Harvinaisen selkeää puhetta Paavalilta! Hän kehottaa tavoittelemaan sitä mikä on ylhäällä, luopumaan siitä mikä on vahingollista ja sen sijaan toimimaan rakkaudessa ja rakentamaan itseämme ja toisia. Ei ole kreikkalaista, juutalaista, barbaaria, skyyttalaista, orjaa tai vapaata. Seurakunta on siitä ihmeellinen paikka, että en keksi yhteiskunnassamme muuta paikkaa, jossa saan tutustua ihmisiin niin puhtaasti samanarvoisina ihmisinä asemasta tai taustasta riippumatta. Eräs uskova tuttu puki tämän hyvin sanoiksi kertoessaan harrastuskaveristaan, joka oli kysynyt häneltä pitkähkön tuttavuuden jälkeen ”miten voit tuntea noin erilaisia ihmisiä?” Seurakunnassa tutustumme kaikenlaisiin ihmisiin ja se on iso rikkaus.

Anna