2. Aik. 19, 1. Tim. 1

2 Aik. 19

1 Tim. 1

Kerroin maanantaina että tämä viikko on minulle juhlaviikko. Sen kunniaksi jatkan myös tänään pohtien: Mitä tämän päivän raamatunkohdista kertoisin nuoremmalle itselleni? Sille joka ei lukenut raamattua tai käynyt kirkossa…

Eilisistä raamatunkohdista nostin esiin muutaman käytännön toimenpiteen esimerkkinä mihin kristittyjen yhteisöjen jäsenten tulisi keskittyä. Tälle päivällä nostona mihin kristillisen yhteisön (ja sen jäsenten) toiminta ja oleminen pohjautuu: “Meidän Herramme armo on ollut yltäkylläinen, samoin se usko ja rakkaus, jonka Kristus Jeesus saa aikaan.” 

Uuden vuoden alussa on kiusaus jäädä menneeseen kiinni, varsinkin huonoihin asioihin. Se mitä itse on tehnyt harmittaa. Se mitä muut ovat tehneet (tai jättäneet tekemättä) minulle tuo katkeruutta.

Kristittyjen yhteisöön kuulumisen liittyy olennaisesti Jumalan armo. Ja se että uskoa ja rakkautta ei tarvitse pusertaa omasta minästä. Sen sijaan antaa sen syntyä kun olemme rukouksen, raamatun sanan tai seurakunnan hartauksien kautta yhteydessä Jeesukseen.
Siinä iloinen uutinen meille kaikille näin uuden vuoden alkuun rohkaisuksi. 

— Tomppa