2. Aik. 24, 1. Tim. 6

2 Aik. 24

Pappi Jojada toimi pidäkkeenä kuningas Joaksen heikkoudelle ja pahuudelle. Jojada nosti Joaksessa esiin hyvyyttä ja Jumalan mielenmukaisia tekoja. Jojadan eläessä kakki meni hyvin, mutta kun tämä pidäke Jojadan kuoleman kautta poistui, Joaksen pahuus pääsi valloilleen.

Johtajat ovat tuulisilla paikoilla. Heihin pyritään vaikuttamaan monesta suunnasta ja monella tavalla. Tämä on ennen kaikkea hengellinen taistelu. Yksin jäävä johtaja on vaikutuksille altis. Johtajat ovat ihan tavallisia ihmisiä ja tarvitsevat pystyssä pysyäkseen rukousta ja tukea. Muuten tuuli vie tai kaataa. Mitä olisi tapahtunut, jos Joakselle olisi löytynyt Jojadan jälkeen uusi hyvä mentori?

1 Tim. 6

Paavalin kirjeet Timoteukselle tuntuvat todella ajankohtaisilta. Tämä ensimmäinen kirje ja toinen kirje myös. Nämä haastaa todella meitä länsimaisia kristittyjä.

Tänään jäi erityisesti mietityttämään nämä kohdat:
”Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri.” (Jae 10)
”Varoita niitä, jotka tässä maailmassa ovat rikkaita, etteivät he ylpeilisi eivätkä panisi toivoaan epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme.” (Jae 17)

Raha ei ole paha (siitähän tuli runo 🙂 ). Rahanhimo, rikkaudesta ylpeily ja toivon laittaminen rikkauteen on paha.

Ajattelen helposti, että raha antaa meille kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme. Ei, vaan Jumala antaa. Kirjoitin toissapäivänä näistä Jumalan hyvistä lahjoista nauttimisesta. Tämä on mielenkiintoinen vastakkainasettelu. Jumala antaa meille kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme, tuo tyytyväisyyttä ja kaikkea hyvää. Rahanhimo taas tuottaa tuskaa, eksymistä pois uskosta, vahingollisia himoja ja lopulta syöksymistä tuhoon ja perikatoon.

Jeesus sanoo: ”Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.” (Matt. 6:24)

Rukoilen, että en lankea rahanhimon ansaan ja joudu monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan (Paavalin käyttämiä sanoja), vaan nautin Jumalasta ja hänen hyvistä lahjoistaan.

”Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.” (Jae 6)

Topi