1. Sam. 27, Hepr. 3

1. Sam. 27
Hepr. 3

Heprealaiskirje nousee vahvasti Vt:n pohjalta. Juutalaisille lukijoille Mooses oli kaikkein keskeisin henkilö Israelin kansan historiassa. Tässä luvussa muistutetaan siitä, että Jeesus Kristus on Moosestakin suurempi. Mooses oli uskollinen tehtävässään, mutta Jeesus on Jumalan suunnitelmien keskus.

Heprealaiskirjeen luvussa muistutetaan siitä, että emme kadottaisi luottamustamme Jumalaan niin kuin israelilaiset tekivät. Jakeessa 13 kehotetaan rohkaisemaan toinen toistamme niin kauan kuin olemme matkalla. Tähän sisältyy tärkeä opetus. Jos jäämme yksin, niin epäusko valtaa helpommin mielemme. Seurakunnan yhteydessä saamme rohkaisua toisiltamme. Jumalan suunnitelmissa seurakunnalla on iso merkitys. Luin äskettäin minua puhutelleen ajatuksen: on tärkeää viettää aikaa kahdestaan Jumalan kanssa , mutta on vaarallista elää erillään muista kristityistä.
Tänään kiitän KohtaamisPaikasta, jossa olen saanut paljon rohkaisua ja kokea yhteyttä toisiin Jeesuksen seuraajiin.

– Mika