Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan BrunssiKirkko on ensi sunnuntaina 17.2. klo 11 Kristillisellä koululla. Pidän tällä kertaa opetuksen Daavidin valmistautumisesta tehtäväänsä kuninkaana. Jos haluat valmistautua aiheeseen etukäteen, niin lue 1 Sam 16 ja 17 luvut. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Tarjoilu tuttuun tapaan nyyttäreinä. Suosimme suolaista syötävää. Jos tuot omat ruokailuvälineet, niin säästämme kertakäyttöastioiden käytössä.  

Puhuin viime sunnuntaina Eliasta, 1 Kun 18 ja 19. Elia kävi voittoisan taistelun Baalin profeettoja vastaan Karmelvuorella. Kun huono hallitsija Isebel uhkaili Eliaa tämän jälkeen, niin Elia menetti rohkeutensa ja toivotti itselleen kuolemaa. Hän oli masentunut ja väsynyt taistelun jälkeen. Vaikka Elia koki karmelilla Jumalan voiman, niin alhaalla laaksossa hän lopulta kohtasi Jumalan läheisellä tavalla. Miten Jumala hoiti Elian jälleen tolpilleen?


Ensimmäiseksi Elia tarvitsi lepoa ja syötävää, 1 Kun 19:5-7. Enkeli ei kehottanut väsynyttä Eliaa ensin rukoilemaan, vaan tarjosi syötävää. Tämä toistui kahdesti ja sitten Elia oli voimissaan jatkamaan matkaa Horebille kohtaamaan Jumalaa. Silloin kun ihminen on väsynyt, niin hän on altis myös lankeamaan kiusauksiin. Seuraavassa vaiheessa Jumala kohtasi Elian ja puhui tälle hiljaisessa tuulen huminassa. Jumala ei kohdannut Eliaa myrsyssä, maanjäristyksessä eikä tulenlieskassa, vaan hiljaisessa tuulen huminassa. Miksi Jumala puhui hiljaisuudessa? Ehkä siksi, että Hän arvostaa läheisyyttä meidän kanssamme. Jumala puhuu usein hyvin arkisissa tilanteissa.


Kolmanneksi Elia ei saanut jäädä enää yksin, hän tarvitsi Elisan työtoveriksi. Jeesuksen seuraajina me tarvitsemme toisiamme. Me tarvitsemme hiljaisia hetkiä Jumalan kanssa, mutta emme saa eristäytyä muista. 


Kevätkaudella pitämäni opetukset Raamatun henkilöistä ovat saaneet inspiraation  kirjasta nimeltä Lifelines. Olen pysähtynyt monen Raamatun henkilön elämään ja saanut niistä rohkaisua. Raamatun henkilöiden elämä puhuu meille yhä uudelleen.


Siunausta elämääsi!

Mika ja Tiina