2. Sam. 10, Jaak. 4

2. Sam. 10
Jaak. 4

Tämän päivän Jaakobin kirjeen  luvussa on koskettavia lupauksia ja toisaalta vaativaa tekstiä. Luvun alkuosa puhuu maailman rakastamisen vaaroista. Pienoisevankeliumissa, Joh 3:16, Jumala rakastaa maailmaa, mutta tässä maailma on meille vihollinen.  Maailma kuvataan tässä Jumalaa vastaan kääntyneeksi ryhmittymäksi. Meidän paikkamme on elää maailmassa, mutta ei maailmasta. Näissä sanoissa on iso ero. Emme saa eristäytyä maailmasta, vaan meidän on elettävä sen keskellä. Emme kuitenkaan elä tämän maailman arvojen mukaan
Maailmassa vallitsevat erilaiset arvot kuin Jumalan valtakunnassa. Jakeessa kuusi sanotaan, että Jumala on ylpeitä vastaan, nöyrille hän antaa armon.  Tämä sama ajatus melkein samoilla sanoilla esiintyy Raamatussa kolme kertaa. Ylpeys ja nöyryys ovat siis hyvin vastakkaisia käsitteitä. Jakeessa 10 sanotaan, että Herra korottaa ne, jotka nöyrtyvät hänen edessään. Tähän varmaan liittyy sen tunnustaminen, että tarvitsen Jeesusta ja anteeksiantoa. Nöyrä on valmis oppimaan uutta ja Jeesus pystyy opettamaan nöyrää ja Hänen edessään taipuisaa sydäntä.
Jakeessa kahdeksan on tärkeä lupaus: ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä.” Otan tämän lupauksena tälle päivälle. Jumala on hyvin lähellä, kun tunnustan tarvitsevani häntä.

– Mika