2. Sam. 16, 1. Piet. 5

2. Sam. 16
1. Piet. 5

Tämän päivän raamatun sana tiivistetysti: nöyryys. Vanhan testamentin puolelta voimme lukea esimerkkejä ylpeydestä ja nöyryydestä. Uuden testamentin puolelta taas Pietari opettaa meitä nöyryyteen liittyen. Ehkä siis olisi hyvä jokaisen meistä miettiä, miten nöyryys istuu omaan elämääsi: menneeseen, tähän hetkeen tai tulevaan.

Niin ylpeyden kuin nöyryyden käsitteet menevät monesti sekaisin toisten käsitteiden kanssa. Siksi olisi hyvä (myös) pohtia että miten nöyryys eroaa vaatimattomuudesta, ylpeys itsekunnioituksesta jne.

Ylpeys on ajanut minut useita kertoja umpikujaan, josta vain nöyryydellä on päässyt pois. Koen että nöyryys ei tule luonnostaan, vaan se on seurausta siitä kun vietämme aikaa Jumalan kanssa: rukoillen, raamattua lukien ja seurakunnassa toimimalla.

–Tomppa