1. Kun. 8, Joh. 12

1. Kun. 8
Joh. 12

Tunnen juutalaisuutta kovin heikosti, mutta voisin kuvitella, että Jerusalemin temppelin rakentaminen ja sen käyttöönotto on ollut ja on juutalaisille historiallisesti todella merkittävä tapahtuma.  Kaiken suureellisuuden ja Jumalan kirkkauden ilmenemisen rinnalla Salomon rukous vaikuttaa realistiselta ja nöyrältä. Rukouksesta käy hyvin ilmi, miten syvällisesti Salomo oli ymmärtänyt ihmisen syntisyyden ja taipumuksen tehdä syntiä. Ainoa toivo syntiselle ja syntiä tekevälle ihmiselle on kääntyä Jumalan puoleen. Tämä teema toistuu läpi koko rukouksen.

Kaikista evankeliumeista löytyy sama ajatus kuin mikä on Johanneksen evankeliumin 12. luvun jakeessa 25. Jeesus on tie, totuus ja elämä (Joh. 14: 6). Mitään muuta nimeä, joka pelastaisi, ei ole ihmiselle annettu (Apt. 4:12). Tämä totuuden pitäisi kaikua kirkkaana kaikkialla maailmassa, koska valitettava todellisuus on, että ”moni luulee omaa tietään oikeaksi, vaikka se on kuoleman tie” (Snl. 16:25).

Anna, Jeesus, meille rohkeutta kertoa siitä, että Sinä olet tie, totuus ja elämä!

Pekka