1. Kun. 21, 1. Joh. 4

1. Kun. 21
1. Joh. 4

Päivän vanhan testamentin luvun tärkein kohta tulee minusta aivan lopussa. Siinä Ahab nöyrtyy Jumalan edessä. Tuon nöyrtymisen tähden Jumala on armollinen Ahabia kohtaan.
Tässä luvussa Ahabin vaimo ja muu lähipiiri tekee pöyristyttäviä tekoja. Mutta se ei vapauta Ahabia vastuusta, koska hän ottaa näistä teoista hyödyn.

Tässä minusta hyvä esimerkki siitä että emme saa sulkea silmiämme ja korviamme lähipiirimme tekemisiltä. Meidän tulisi kantaa huolta ja ottaa vastuuta siitä miten meidän läheisemme toimivat. Se on läheisen rakastamista, johon tämän päivän uuden testamentin luku meitä rohkaisee.

Uuden testamentin luvussa myös muistutetaan siitä että Jumala antoi ainoan poikansa, jotta saisimme elämän ja syntimme tulisi sovitettua. Tämän lauseen ääreen tulisi hiljentyä useammin. Jumalan armo meitä kohtaan ei ole itsestäänselvyys. Ja tuolla armolla on ollut kova hinta. Siksi on hyvä osoittaa nöyryyttä, kunnioitusta ja kiitollisuutta Jumalalle.


–Tomppa