Tiedotusposti

Hei,


KohtaamisPaikan BrunssiKirkko on ensi sunnuntaina 7.4. klo 11 Kristillisellä koululla, Voionmaankatu 18.  Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Suosimme brunssilla suolaista syötävää. Tuo omat aterimet, niin voimme vähentää kertakäyttöastioiden käyttöä.


Pidin viime sunnuntaina ensimmäisen opetuksen Joosefista. Joosef eli kaikkiaan 110 v vanhaksi. Hänen nuoruutensa oli vaikea, sillä hän vietti syyttömänä orjuudessa ja vankilassa ikävuodet 17-30. Osasyynä näihin tapahtumiin oli se, että Joosef oli erityisasemassa isälleen Jaakobille. Jumala puhui hänelle jo 17 vuotiaana unien kautta. Unet kävivät aikanaan toteen, mutta nuorena hän kertoi unistaan varsin taitamattomasti veljilleen. Veljet suuttuivat Joosefille ja myivät hänen orjaksi.


Joosefin elämäntarina kerrotaan 1 Moos 37-50 luvuissa. Noissa luvuissa mainitaan kahdesti, että Herra oli Joosefin kanssa. Nuo vaiheet eivät liittyneet Egyptin pääministeriyteen, vaan orjuuteen ja vankeuteen, 1 Moos 39:2 ja 1 Moos 39:21. Jumala oli Joosefin kanssa tämän vaikeina vuosina. Jumala ei järjestänyt Joosefia  nopeasti vapauteen, mutta tuli Joosefia lähelle noina vuosina. Silloin kun koemme vaikeuksia, niin mieleemme nousee kysymys siitä, että missä Jumala on. Joosefin elämä muistuttaa meitä siitä, että Jumala on mukana vaikeina aikoina. Joosefin elämän tutkiminen jatkuu ensi sunnuntain BrunssiKirkossa.


Siunausta sinulle!

Mika ja Tiina