2. Kun. 13, Ilm. 10

2. Kun. 13
Ilm. 10

Poiminta päivän tekstistä: Vanhan testamentin luvussa tällä kertaa mieleeni jäi kohta jossa Elisa pyytää kuningasta ottamaan loput nuolet ja polkemaan maahan. Jostain syystä kuningas ottaa vain kolme nuolta ja jättää loput. Miksikö? Ajatteliko kuningas että kolme nuolta on riittävä että sillä pääsee perille Elisan sanomasta. Että enempää ei kannata haaskata. Luulisi Israelin kuninkaalla olevan omaisuutta sen verran, että kun pyydetään loput nuolet (joita ei ollut kovin montaa), että sellaiseen on varaa.

Kertooko tämä sitä tuttua tarinaa jota raamatusta saamme lukea monen muun henkilön elämästä: halutaan että Jumala auttaa mutta itse ei olla valmiita sitoutumaan, edes vähäisissä määrin, kuten tässä tapauksessa.

Tällaisia tilanteita tulee myös meidän eteemme, usein. Itse en ole kovin vahva ollut, mutta niiden harvojen kertojen, kun olen onnistunut pistämään itseni koko sielustani Jumalan kyytiin mukaan, niin ne ovat olleet sellaisia, jotka ovat vieneet elämääni oikeaan suuntaan. Esimerkiksi lyhytaikaiseen lähetystyöhön lähteminen. Se voi tuntua merkitsemättömälle, muutaman viikon irtiotto omasta urasta, rahallinen ja ajallinen panostus vielä päälle. Mutta siitä muutaman viikon lähetystyöjaksosta minkä tein useita vuosia sitten, on riittänyt voimavaroja, iloa ja paljon oivalluksia elämään vielä tänäkin päivänä.

Rukoillaan meille kaikille rohkeutta osallistua Jumalan työhön ja antaa siitä mitä meillä on, luottavaisin ja iloisin mielin.

–Tomppa