Tiedotusposti 9.4.2019

Hei,


KohtaamisPaikan iltamessu on Kaupunginkirkossa palmusunnuntaina 14.4. klo 17. Puheen pitää Jukka Jämsén. 


Jatkoin eilen BrunssiKirkossa opetuskokonaisuutta Joosefista. Joosef joutui kokemaan 13 vaikeaa vuotta orjuudessa ja vankilassa. Hän halusi tehdä oikein ja olla uskollinen Jumalalle, mutta asiat eivät menneet hyvään suuntaan. Joosefilla olisi ollut aihetta katkeroitua niin veljilleen kuin Jumalalle. Mutta hän ei valinnut sitä suuntaa, vaan antoi lopulta anteeksi veljilleen. Joosef näyttää kamppailleen anteeksiannon kanssa, sillä hän koetteli veljiään monin tavoin näiden tullessa Egyptiin. Joosef oli heille ankara ja toisaalta meni välillä itkemään yksin. Anteeksiantaminen vapautti Joosefin sisäisesti ja perhe saattoi yhdistyä.


Anteeksiantamiseen liittyy Jumalan armo ja oma valintamme. Emme kykene siihen yksin, mutta voimme valita lähteä siihen suuntaan ja pyytää Jumalaa auttamaan. Joosefin elämästä näemme lisäksi sen, mitä uskollisuus Jumalan seuraamisessa merkitsee. Joosef ei voinut tietää orjuudessa ja vankilassa ollessaan sitä, miten kaikki tulee päättymään. Silti hän halusi tehdä oikein ja olla uskollinen Jumalalle. Ne olivat pitkiä vuosia. Lopulta hän pääsi vankilasta ja hän saattoi pelastaa niin perheensä kuin kokonaiset kansat nälänhädästä. Joosef sanoi veljilleen: ”Te ette lähettäneet minua tänne, vaan Jumala…” Joosefin kärsimykset saivat lopulta merkityksen ja ne liittyivät kokonaisuuteen, jossa Jumala käytti Joosefia siunauksena monien elämässä.


KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste maaliskuulta:-tulot 7209 e    (koko vuosi 21490 e)-menot 7099 e (koko vuosi 20865 e)


terveisin’

Mika ja Tiina