2. Kun. 20, Ilm. 17

2. Kun. 20
Ilm. 17

Kuningas Hiskian elämäntarina rohkaisee luottamaan Jumalaan, joka pelastaa ja parantaa, jopa kuoleman porteilla. Hiskian kuolettava sairaus muuttui 15 vuoden jatkoajaksi. (2. Kun. 20:3, 5 – 6). Mikä valtava helpotus ja ilo Hiskialle! Kuolemattomuus ei kuitenkaan ole meidän uskovien päämäärä, vaan ikuinen elämä kuoleman jälkeen. 

Pelastuttuaan kuolemanhädästä Hiskia toimi ajattelemattomasti. Hän esitteli pröystäillen valtakuntansa kaikki aarteet tervehdyskäynnille tulleelle Babylonian delegaatiolle. Näin hän altisti Israelin tulevalle hyökkäykselle ja valtakunnan aarteiden ryöväämiselle sekä pakkosiirtolaisuudelle.

Kolmas luvusta oppimani asia on, että Jumala on myös luonnonlakienkin luoja. Joskus harvoin hän ohittaa luonnonlait. Yksi näistä kerroista oli, kun Jumala antoi auringon siirtyä päivänkierrossa taaksepäin merkkinä Hiskialle, että tämä paranisi (j. 10–11).

Myös Ilmestyskirjan 17. luvussa näyttämöllä on Babylon. Tällä kertaa viitataan sen ajan suurvalta Roomaan, jonka tuhon luku ennustaa. Tärkein viesti luvussa ja koko Ilmestyskirjassa on kuitenkin Jeesus, Jumalan Karitsa.

”Nuo kaikki käyvät taisteluun Karitsaa vastaan, mutta Karitsa voittaa heidät, sillä hän on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas. Hänen kanssaan saavat voiton hänen uskollisensa, kaikki kutsutut ja valitut.” (Ilm. 17:14)

Tarvitsemme päivittäin Jeesuksen Henkeä. Hän auttaa meitä asettamaan tärkeimmät asiat ensimmäisiksi ja erottamaan kuka on todellinen ”kingi”.

– Heli