1. Aik. 28, Matt. 2

1. Aik. 28
Matt. 2

Vanhan testamentin luvusta nousi pari yksittäistä kohtaa:
”opi tuntemaan isäsi Jumala ja palvele häntä alttiisti ja koko sydämestäsi, sillä Herra tutkii kaikki sydämet ja ymmärtää kaikki ajatukset ja pyrkimykset”.

“Jos etsit häntä, löydät hänet, mutta jos hylkäät hänet, hän hylkää sinut ikiajoiksi”

Näissä sanoissa on paljon viisautta. Etsi Jumalaa, opi tuntemaan Hänet ja palvele Häntä alttiisti koko sydämestäsi. Siinä riittää tehtävää koko elämän ajaksi.

Meistä jokainen, ihmisiä kun olemme, voi kadottaa Jumalan. Tämän maailman viettelykset ja pettymykset saavat helposti ihmisen lähtemään väärille teille. Jumala on antanut meille suuren itsemääräämisoikeuden. Jumala ei pakota ketään seuraansa/mukaansa. Mutta raamatun ydinsanoma on se, että Jumala haluaa että jokainen ihminen tulee takaisin hänen luokseen. Pyhän Hengen avulla hän myös auttaa meitä palaamaan sille tielle, jota meidän tulisi kulkea. Eli Jumalan etsimisessä on kyse pitkälti siitä että käännyt Jumalan puoleen ja luotat siihen että Jumala, itse maailmankaikkeuden Luoja, auttaa sinua palaamaan oikealle tielle.

Jumala haluaa henkilökohtaisen suhteen jokaisen meidän kanssa. Aivan kuin haluat oppia tuntemaan ystäväsi, niin samalla tavoin uskon että Jumala haluaa meidän oppivan tuntemaan Hänet. Mitä enemmän Häntä tunnemme, sitä enemmän syntyy halua palvella Häntä tai toisin sanoen olla mukana siinä mitä Hän tekee tämän maailman ja meidän ihmisten hyväksi.

Yksikään teko tai ajatus ei pysy Jumalalta piilossa. Siksi on turha yrittää piilotella sitä mitä sisimmässään käy läpi. Monesti haluamme piilottaa paitsi Jumalalta, myös itseltämme sen, mitä sydämessämme on. Elämässämme on paljon tekoja ja vielä enemmän ajatuksia, joita emme haluaisi jakaa kenellekään. Ja tämä ohjaa monesti, ellei aina väärille teille.

Siksi Jumala haluaa että jaamme sen, mitä sydämessämme on, hänen kanssaan rehellisesti. Kun etsimme, opimme tuntemaan ja palvelemme Jumalaa, niin samalla opimme tuntemaan itsemme ja sen mitä sydämessämme on. Kun jaamme sen Jumalan kanssa, niin Hän kyllä auttaa meitä.

–Tomppa