2. Aik. 21, Matt. 16

2. Aik. 21
Matt. 16

Tämän päivän uuden testamentin luvusta aloin miettimään, että miten kaksi hyvin erilaista Pietaria käsittelevää kohtaa on päätynyt toisensa viereen. Ensin Jeesus kertoo Pietarille että hänelle on varattu iso, ellei jopa merkittävin rooli mitä ihminen voi saada. Ja heti seuraavaksi siirrytään kohtaukseen, jossa Jeesus nuhtelee Pietaria voimakkaasti.

Näissä kahdessa tapahtumassa huomionarvoista on se, että ensimmäisessä tapahtumassa Pietari puhuu sanoja, jotka Jeesus kertoo Pietarin saaneen itse Jumalalta. Toisessa tapahtumassa voi ymmärtää Pietarin sanoihin vaikuttaneen itse Saatana.

Tämä kohta puhuu minulle siitä että puheissa ja teoissa on syytä olla tarkkana. Jälkimmäisessä tapahtumassa Pietarin sanat Jeesukselle osoittavat rakkautta ja välittämistä. Mutta Jeesus paljastaa tässä Pietarin sanojen takana olevan pahuuden.

Siksi on hyvä että meillä kristityillä on Pyhä Henki, raamattu ja seurakunta. Se mitä omissa ajatuksissa pidämme oikeana voikin johtaa väärille teille. Rukoilu, vastausten hakeminen raamatusta ja muiden kristittyjen seura auttaa meitä pysymään puheissa ja teoissa oikealla tiellä, kohti Jumalan iänkaikkista valtakuntaa.

–Tomppa