Ps. 77, Apt. 3

Ps. 77
Apt. 3

Ovatko Jumalan teot nähtävissä maailmassa? Ovatko ne toisenlaisia kuin joskus aikaisemmin (Ps. 77:11)? Jae 11 tuntuu olevan jonkinlainen kääntöpiste tässä psalmissa. Ennen sitä tunnelma on epätoivoinen jakeita 1-3 lukuun ottamatta. Jakeesta 11 eteenpäin psalmin kirjoittaja muistelee Jumalan suuria tekoja Israelin kansan historiassa, ja psalmin tunnelma muuttuu toiveikkaaksi.

Jumalan suuria tekoja on hyvä muistella ja jakaa – ovat ne sitten Raamatun lehdiltä luettavissa olevia tai nykyajan ihmisten kertomia. Niistä rohkaistuu ja ne saavat aikaan kiitollisuutta. Tällä tavoin ehkä alakuloinen asenteemme muuttuu toiveikkaammaksi ja uskallamme luottaa enemmän Jumalaan ja hänen hyvyyteensä.

Kannattaa myös rukoilla, että tänäkin päivänä tapahtuisi samanlaisia asioita kuin Apostolien teoissa (esimerkiksi Apt. 3:1-10). Toivottavasti tämä kertomus rohkaisee meitä rukoilemaan konkreettisesti erilaisissa tilanteissa ihmisten puolesta, jotta he saisivat avun asioihin, joiden kanssa he taistelevat.

Tänään olen erityisen kiitollinen siitä, että eräs syöpää sairastava ystävämme on jaksanut varsin hyvin raskaista syöpähoidoista huolimatta. Tätä olemme rukoilleet päivittäin, ja on hyvä kuulla, että armollinen Jumala on kuullut nämä rukoukset. Kiitos, Jeesus!

Pekka