Ps. 82, Apt. 8

Ps. 82

Tämän psalmin ensimmäinen jae selkeyttää Raamatun Jumalan ja muitten jumalien aseman. Alaviite johtaa 2 Ms 15:11 ”Kuka on sinun vertaisesi, Herra, jumalien joukossa…”. Toisaalla Raamatussa sanotaan, ettei ole olemassa muita jumalia. Nämä molemmat näkökulmat ovat tosia, vaikkakin vaikuttaa ristiriidalta. Ihminen luo itselleen jumalia, joku puusta tai metallista, joku ajatuksiinsa. Nämä rakennelmat murentuvat, mitätöityvät Raamatun Jumalan edessä. Niillä ei ole jumalista asemaa eikä voimaa yli Raamatun Jumalan. Viimeinen jae (8): Nouse, Jumala, saata maan päällä oikeus kunniaan! Meidän Jumalamme pystyy tähän.


Apt. 8

Saul (myöh. Paavali) vainosi seurakuntaa (kyllä hänellä oli varmaan vainoojakavereitakin) ja samanaikaisesti evankeliumi levisi. Olen ymmärtänyt, että tämä ilmiö on täyttä totta edelleenkin. Vainoista ja syrjityiksi tulemisista huolimatta evankeliumi leviää, mm. Intiasta olen tällaista lukenut. Tämä ilmiö on todistus evankeliumiin kytkeytyvästä voimasta. Tässäkin luvussa voimalliset teot liittyvät julistukseen. Jumalan teot olivat suurempia kuin taikuuden voiman teot. Kunpa meidän aikanammekin saataisiin nähdä ja kokea yhä enemmän evankeliumin voimaa. Jumala on sama edelleen, tänäänkin meidän arkipäivässämme.

Pirkko