Tiedotusposti

Hei,

BrunssiKirkko on sunnuntaina 2.2. klo 11 Kristillisellä koululla, Voionmaankatu 18. Opetuksen pitää Heikki Niittylä. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Brunssi toteutetaan isoina nyyttäreinä. Suosimme suolaista syötävää. Tuomalla omat aterimet, mukin ja lautasen säästämme kertakäyttöastioiden käyttöä. BrunssiKirkko päättyy n. klo 13.

Kortepohjan kirkon messu viime sunnuntaina oli hyvä aloitus uudelle toimintamallille, jossa KohtaamisPaikan messut ovat osa alueseurakunnan säännöllisiä messuja. Sunnuntain teksti oli Joh 4:5-26. Siinä Jeesus keskusteli samarialaisen naisen kanssa. Nainen tuli kaupungin ulkopuolelle kaivolle yksin, sillä muut naiset eivät mitä ilmeisimmin halunneet olla naisen kanssa tekemisissä. Nainen eli huonoa elämää, hänellä oli ollut useita suhteita miehiin. Hän kantoi häpeää ja syyllisyyttä.

Jeesus paljasti naisen elämän kipeän asian keskustelun aikana, mutta ei hylännyt häntä. Nainen pyysi Jeesukselta elävää vettä eli sitä elämää, jonka yksin Jeesus voi antaa. Keskustelu johti siihen, että nainen riensi kaupunkiin kertomaan innoissaan kaikille Jeesuksesta. Nainen jopa kertoi sen, mitä Jeesus oli hänestä sanonut. Sykarin kaupungissa puhkesi hengellinen herätys, sillä ihmiset tulivat kaivolle Jeesuksen luo kuulemaan hänen opetustaan. Kaupunkilaiset alkoivat puhua Jeesuksesta maailman pelastajana.

Naisen elämä puhuu minulle siitä, että yksi kohtaaminen Jeesuksen kanssa voi muuttaa elämän suunnan. Rakkaudellinen asenne ja Pyhän Hengen antama sana ovat tässä avaimia. Jeesus sanoi luvussa opetuslapsille, että he pääsevät leikkaamaan satoa sieltä, missä eivät ole nähneet kylvämisen vaivaa. Ehkä Jeesus tarkoitti sitä, että Hän näkee vaivan kärsimällä ja kuolemalla ihmiskunnan puolesta. Jeesus tekee työtään ihmisten sydämissä niin, että he alkavat kaivata Häntä. Meillä on ilo auttaa heitä uskoon ja Jeesuksen tuntemiseen.

Siunausta elämääsi!
Mika ja Tiina