Hes. 25, Apt. 11

Hes. 25 Apt. 11

Hes. 25 Silloin tekin tiedätte, että minä olen Herra!

Seuraavaksi saavat kunniansa kuulla Israelin naapurikansat, jotka olivat puheillaan ja teoillaan ansainneet Jumalan tuomion. ”Sinä ilkuit ja sanoit: ’Siitä sait’, kun minun temppeli saastutettiin”…(3). ”Sinä olit täynnä vahingoniloa, löit käsiäsi yhteen, tömistit jalkojasi ja pilkkasit ja nauroit Israelin maata” (6). Edomilaiset ovat julmasti kostaneet Juudan kansalle, ja ovat rikkoneet Herraa vastaan. Filistealaiset ovat kostaneet Juudalle. Ikimuistoisen vihansa ajamina ja kaunaa ja inhoa täynnä he ovat levittäneet tuhoa (16). Tämän kaiken seurauksena Jumala kostaa, rankaisee, surmaa, antaa ryöstettäväksi ja hävittää tyystin kansojen joukosta. ”Silloin te tiedätte, että minä olen Herra”!

Jumala haluaa varmaan muistuttaa, että hänelle ovat vastuussa omaisuuskansansa lisäksi muutkin kansat. Kaikki maailman tapahtumat ja kansat ovat Israelin Jumalan hallinnassa. Näitä kansoja hän käyttää tarvittaessa Israelia vastaan, ja myös päinvastoin. Toisaalta kaikille kansoille kuuluvat myös evankeliumi ja armo!

Apt. 11 Pietarin selonteko Jerusalemissa ja Antiokian seurakunnan synty

Vaikka Pietari toimi Jumalan johdatuksessa ja oikein, sai hän kuitenkin syytteet niskoilleen sääntöjen rikkomisesta. Eikö se niin ollut, että uusi viini ei sovi vanhoihin leileihin.

Pietari joutui Jerusalemissa tiukille pakanalähetyksestään, koska oli ylittänyt sovitut kanssakäymisen rajat ei-juutalaisten kanssa. Veljet kuitenkin rauhoittuivat kuullessaan Pyhän Hengen vahvasta toiminnasta Kesarean herätyksessä: ”Jumala on siis avannut pakanoillekin tien kääntymykseen ja elämään.”(18)

Sinne lähetettiin apuun Jerusalemista Barnabas, joka oli hyvä mies ja täynnä Pyhää Henkeä ja uskoa.  Barnabas sai avukseen myös Saulin, ja yhdessä he olivat siellä kokonaisen vuoden opetustehtävässä. …”ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.”

Päivän rukousaiheena voisi olla lähetystyö lähellä ja kaukana! Miten voisimme seurakuntana olla edistämässä Jumalan valtakunnan tulemista keskuuteemme?

Juha