Hes. 30, Apt. 16

Hes. 30 Apt. 16

Tämä luku kertoo Paavalin toisesta lähetysmatkasta Timoteuksen ja Silaksen kanssa. Jakeissa 6-8 kerrotaan turhautuneista läheteistä, kun ovet sulkeutuivat. Olisi mielenkiintoista tietää, että miten Pyhä Henki esti heitä menemästä Aasian maakuntaan ja Bityniaan. Sitten Paavali näki yöllä näyn, jossa makedonialainen mies pyysi heitä tulemaan meren yli auttamaan makedonialaisia. Tätä on sanottu kutsuksi tulla Euroopan puolelle. Oli varmasti innostavaa tajuta Jumalan avaavan oven työhön. Vaikka edessä oli jälleen monia vastoinkäymisiä, niin edessä oli Jumalan avaama työkenttä. 

Filippissä Paavali ja Silas joutuivat perusteellisen pieksemisen jälkeen vankilaan. Paavali ei näytä valittaneen kurjia olosuhteita, vaan alkoi yöllä ääneen rukoilemaan ja ylistämään Jumalaa, 16:25. Paavalille kaikki tilanteet olivat Jumalan antamia mahdollisuuksia levittää sanomaa Jeesuksesta. Ylistyshetki keskeytyi maanjäristykseen ja sitä seurasi ällistyttävä tilanne. Vanginvartija halusi tulla uskoon ja yöllä koko hänen perhekuntansa kastettiin. 

Tämä luku saa kerta toisensa jälkeen minut kaipaamaan jotain samaa. En kaipaa vankilaa ja vastuksia, mutta Pyhän Hengen johdatusta ja Jumalan todellisuutta. Rohkaiskoon Herra meitä kaikkia tänään näkemään ne tilanteet, joissa Hän tahtoo käyttää meitä.

Mika