Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan messu on ensi sunnuntaina 23.2. klo 16 Kortepohjan kirkossa. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Teetä ja kahvia on tarjolla jo klo 15.30 alkaen ja messun jälkeen. 

Aloitin BrunssiKirkossa kolmen kerran opetussarjan Paavalin lähetysmatkoista. Paavalin eka lähetysmatka alkoi n. 10 vuotta hänen kääntymisensä jälkeen. Paavalilla oli Damaskoon johtavalla tiellä tapahtuneen kääntymyksen jälkeen useamman vuoden hiljaiselon aika ensin Arabiassa ja sitten Tarsossa. Mitä ilmeisimmin hän tarvitsi noita vuosia, jolloin oli aikaa tutkia Kirjoituksia ja rukoilla, oppia Jeesuksen huolenpitoa. Jo Paavalin kääntymyksen yhteydessä kävi selväksi, että hänellä oli vahva kutsu Jeesuksen todistajaksi, Apt 9:15. 

Antiokian seurakunnassa saatiin profetia, jossa kehotettiin lähettämään Paavali ja Barnabas tiiminä lähetysmatkalle, Apt 13:1-3. Oli ilmeisen tärkeää, että Paavali ei toiminut yksin, vaan hän lähti liikkeelle työtoverin kanssa ja seurakunnan lähettämänä. Antiokian seurakunnassa rukoiltiin Paavalin matkojen puolesta ja sinne hän aina matkoiltaan palasi. Mielessäni on ollut Paavalin ekan lähetysmatkan yhteydessä se, että on tärkeää seurakuntayhteisönä tunnistaa toistemme kutsuja ja rohkaista toisiamme eteenpäin. Yhteisönä voimme antaa rukoustukea ja muuta tarvittavaa tukea, että kukaan ei jäisi oman kutsunsa kanssa yksin. Jumalan valtakunnan työ ei ole yksityisyrittämistä.

Paavalin matkoilla toistui kerta toisensa jälkeen samat asiat. Työ kantoi hyvää hedelmää, ihmisiä kääntyi uskomaan Jeesukseen. Paavali työtovereineen kohtasi toisaalta ankaraa vastustusta ja joutui usein tämän takia vaihtamaan paikkakuntaa. Toinen leimallinen asia oli se, että Pyhä Henki vahvisti Paavalin sanallisen todistuksen monilla tunnusteoilla. Paavali tiivistää tämän hyvin myöhemmin kirjeessään roomalaisille, rm 15:14-19. 

Muistutus vielä maaliskuun muuttuneesta ohjelmasta. Seuraava BrunssiKirkko on su 8.3. ja Kaupunginkirkon messu su 15.3. Jukka Jämsèn jatkaa seuraavassa BrunssiKirkossa optussarjaa käsittelemällä Paavalin toista lähetysmatkaa.

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina