Hes. 37, Apt. 23

Hes. 37 Apt. 23

Päivän luvussa ollaan haastavissa tunnelmissa. Porukat ovat eri puolilla ja selvästi ollaan eri mieltä asioista. Toinen on vihollinen. Taistellaan. Paavalista halutaan päästä eroon. Hänet halutaan tappaa. 
 
Maahanuuttajien kautta tämä todellisuus on avautunut meidänkin silmien eteen ihan uudella tavalla. Moni ystävä on joutunut todellisen valinnan eteen halutessaan seurata Jeesusta. Oma perhe ja suku on hylännyt. Joku on saanut tappouhkauksia. Näitä Jeesuksen seuraajia kiusataan täällä Suomessakin. Jos ja kun tieto kääntymisestä on kiirinyt kotimaahan asti ja oma perhe on asian hyväksynyt, on siellä kotimaassa oleva perhe joutunut vaikeuksiin.
 
Jäin miettimään, miksi tämä vastakkain asettelu oli näin tiukkaa Apostolien aikoina? Miksi maahanmuuttajat joutuvat kokemaan näin kovia uhkauksia? Viime kädessä on kyse Jeesuksesta. Kuka Jeesus oikein on? Ja siitä, miten minä häneen suhtaudun? On kyse hengellisestä todellisuudesta.
 
”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima….Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille niin juutalaisille kuin kreikkalaisille, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus, 1. Kor 1:18, 23,24.
 
Oli taistelu miten tiukkaa tahansa, mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta! Minun ei tarvitse taistella tai provosoitua. Voin luottaa Jeesuksen huolenpitoon. Paavalin sanoin: ”Mikä voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme”, Room 8:37-39.
 

Tiina