Hes. 38, Apt. 24

Hes. 38 Apt. 24

Tänään ihmettelen sitä, että miksi ihmeessä Apostolien teoissa kerrotaan näin tarkkaan näistä tilanteista, kun Paavalia syytetään oikeuden edessä? Ohitan helposti tällaisen luvun. Mutta mitä tämä luku voisi puhua?
 
Minä jäin miettimään Paavalin elämää kokonaisuudessaan. Hän oli ilmeisen hyväosainen juutalainen ja koki voimakkaan kääntymisen kohdattuaan Jeesuksen. Ehkäpä hänen elämästään olisi voinut kirjoittaa myös voittoisan elämän tarinan, josta olisi siloiteltu pois elämän kivut ja vaikeudet? Mutta olisiko se ollut silloin totta? Ehkäpä tämän luvun yksi opetus meille voisi olla vaikka siinä, että elämään kuuluvat sekä hyvät että vaikeat asiat. Kaikilla ihmisillä, myös meillä Jeesuksen seuraajilla. Joskus ne haasteet tulevat ihan siitä, että seuraan Jeesusta ja toiset eivät sitä hyväksy. Joskus kohtaan vaikeuksia omien huonojen valintojeni seurakuksena, joskus toiset ovat aiheuttaneet minulle vaikeuskia. Joskus taas syytä ei edes pysyt löytämään. Elämä vain on sellaista tässä syntiin langenneesa maailmassa..
 
Paavali ei näytä mitenkään jääneen minkään vaikean asian vangiksi, valittelemaan kohteluaan tai kutsuaan. Ruoskimiset, vangitsemiset, syytökset, ajojahdit eivät häntä lannistaneet. Hän näyttää kääntäneen kaikki tilanteet parhain päin. Uskon, että Jeesus haluaisi meidänkin toimivan näin. Oli tilanteeni mikä hyvänsä, haasteeni ja vaikeuteni millainen tahansa, niin meillä on aina siitä ulospääsy. Emme ole koskaan hylättyjä emmekä umpikujassa. Omasta kokemuksestaan Paavali kirjoittaa: ”Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hyättyjä, maaahanlyötyjä mutta emme tuhottuja”, 2 Kor 4:8,9.
 
Emme ole missään tilanteessa yksin. Saamme kohdata kaikki elämämme jutut, hyvät ja pahat yhdessä Jeesuksen kanssa. Hän antaa voimaa ja auttaa nostamaan pään pystyyn ja selviämään tilanteista. Kuten hän auttoi Paavaliakin. Ja tähän loppuun Paavalin sanoin: ”Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakstavat Jumalaa ja jotka hön on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen”, Room 8:28.
 

Tiina