Hes. 39, Apt. 25

Hes. 39 Apt. 25

Paavalin oikeuskäsittely jatkuu. Hän pääsee kertomaan Jeesuksesta maaherra Festuksen eteen. Tämä ei kuitenkaan havainnut Paavalin tehneen mitään rikosta, josta hänet voitaisiin tuomita. Oli kyse Jeesuksesta ja riitaa siitä, kuka Jeesus oikein onkaan!  Ja luvussa kerrotaan, että Paavali on vetoaa keisariin ja hänet luvataan viedä keisarin vielä keisarinkin eteen Roomaan. Kesareaan tuli vielä kuningas Agrippa, joka kuultuaan Paavalin tutkinnasta oli itsekin kiinnostunut kuulemaan Paavalin todistusta.   
 
Jokaisen ihmisen sisimmässä on kaipaus Jumalan yhteyteen. Onhan meidät luotu ja tarkoitettu läheiseen yhteyteen Isämme kanssa. Oli sitten ihminen missä asemassa tahansa, niin hänen sisimmässään on tämä tarve. Olipa herra tai narri. Kuningas tai palvelija. Rikkain tai köyhin. Tervein tai sairain. Mitä sanapareja keksitkään, niin kaikki me kaipaamme ja tarvitsemme läheistä yhteyttä Jumalaan, luojaamme ja Isäämme. Tässä läheisessä yhteydessä on meidän jokaisen kotimme.
 
Olen ennenkin tainnut kertoa siitä, että seuraan kuninkaallisia somessa. Minua puhuttelee se, kinka Englannin kuningatar Elisabet käy kirkossa joka sunnuntai. Hänen nöyryytensä ja uskollisuutensa koskettaa. The Crown -sarjassa kerrottiin siitä, kuin hän aikoinaan ystävystyi Billy Grahamin kanssa ja kuinka he keskutelivat uskon asioista. Tuntuu vähän suurrelliselta ajatella, että rukoilisin kaikkien maailman päättäjien puolesta, mutta varmaan niinkin voin tehdä. Ja ennen kaikkea rukoilla myös oman maamme päättäjien puolesta. He tarvitsevat rukouksiamme. 

Tiina