Hes. 44, Mark. 2

Hes. 44 Mark. 2

Myös tämän päivän raamatun teksteissä on uuden ja vanhan testamentin kohdalla melkoinen kontrasti. Kun vanhassa testamentissa aika voimakkaasti rajataan ihmisiä temppelin ulkopuolelle, niin uudessa testamentissa Jumala tulee Jeesuksessa meidän syntisten luo. Hyvä muistutus meille että uutta ja vanhaa testamenttia tulisi lukea yhdessä.

Markus 2 puhuu minusta paljon tapauskovaisuutta vastaan. Tällä kertaa kuitenkin haluaisin että luette lukua niiden ihmisten kannalta, joita Jeesus matkallaan kosketti. Aina löytyy minusta tai muista se fariseus, jota pitäisi sormella osoittaa tapauskovaisuudesta tai ulkokultaisuudesta, tai jos oikein hurskaaksi heittäytyy niin syyttää sisäisestä ympärileikkaamattomuudesta :). Mutta tekeekö se minusta yhtään tuota fariseusta parempaa? Ehkäpä ei ole minun tehtäväni neuvoa miten kohdata muita Jeesuksen lailla vaan yrittää itse oppia kohtaamaan muita Jeesuksen lailla. Siinäpä opiskeltavaa tähän(kin) päivään 🙂

Tomppa