Tiedotusposti

Hei,

BrunssiKirkko on sunnuntaina 8.3. klo 11 Kristillisellä koululla, Voionmaankatu 18. Lapsille on omaa ohjelmaa ikäryhmittäin. Brunssi totetutetaan isoina nyyttäreinä, joissa suosimme suolaista syötävää. Tuomalla omat aterimet, kupin ja lautasen säästämme kertakäyttöastioiden käyttöä. Paperisissa kausiohjelmissa on väärä tieto sunnuntaiden 8.3. ja 15.3. osalta! Muutos on jouduttu tekemään meistä riippumattomista tilavarauksista johtuen. Eli BrunssiKirkko on su 8.3. ja Kaupunginkirkon messu su 15.3.

Puhuin Kortepohjan kirkon messussa Joh 12:25-33 pohjalta. Jeesus oli matkalla pääsiäisjuhlille ja puhui tulevasta kärsimyksestään. Hän sanoi olevansa järkyttynyt edessä olevien tapahtumien takia. Kyse ei ollut mistään hartaustilaisuudesta, vaan ristillä Jeesus kärsi todellisesti ruumissaan kaiken hänenn kohdistuneen väkivallan. Koska Jeesus oli järkyttynyt, niin Hän voi samaistua myös meidän tilanteisiimme silloin, kun olemme ahdistuneita tai järkyttyneitä joistakin tilanteista elämässämme.

Jeesuksen kärsimys oli ainutkertainen, sitä ei voi eikä saa yrittää uusia. Tuossa tekstissä Jeesus sanoi, että Hänen seuraajiensa tulee puolestaan antaa elämänsä alttiiksi Hänen tähtensä ja palvella Häntä. Palvelijan ammattinimikettä ei taida enää olla käytössä työelämässä. Paavali esitteli kirjeissään itsensä usein ensimmäisenä Jeesuksen Kristuksen palvelijaksi. Palveleminen lähtee pienistä teoista ja sen kyselemisestä, miten voisin tänään palvella Jeesusta ja Hänen valtakuntaansa.

Jeesus tuli tähän maailmaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi meidän puolestamme, Mk 10:45. Meidän vastauksemme tähän on niin palveleminen kuin kiitos ja ylistyskin. 

Jeesus kanssasi!
Mika ja Tiina