Hes. 46, Mark. 4

Hes. 46 Mark. 4

Entä jos usko edellyttäisi monimutkaisia rituaaleja? Entä jos uskon sanoma olisi piilotettu vaikeasti ymmärrettävien tekstien, jopa arvoituksien taakse? Raamatun sanoma on yksinkertainen, ja yksinkertaisena ihmisenä olen siitä kiitollinen. Se tehtävä, minkä Jeesus jätti meille tehtäväksi on myös yksinkertainen, helppo kenen tahansa ymmärtää (toteuttaminen onkin sitten eri asia 🙂 ). Kristilliseen perinteeseen kuuluvat rituaalit ovat myös varsin yksinkertaisia. Nämä edellä mainitut asiat lämmittävät sydäntä, sillä ne vakuuttavat minulle että Jumalalla on hyvä tahto meitä kaikkia kohtaan, pelastus ei ole älykkyydestä, voimasta tai vauraudesta kiinni.
Ja jos aina ei kaikkea ymmärrä raamatusta tai seurakunnan elämästä, niin eivät ymmärtäneet opetuslapsetkaan 🙂

Tomppa