Hes. 48, Mark. 6

Hes. 48 Mark. 6

Kun Jeesus oli opettanut kansaa pitkän päivän ja opetuslapset huolehtivat, mistä väki saisi autiolla seudulla syötävää, Jeesus kysyi opetuslapsilta: ”Montako leipää teillä on? Käykää katsomassa.” Leipiä oli viisi ja lisäksi kaksi kalaa. (Mark. 6: 35 – 38). Naurettavan vähän siis viisituhatpäiselle joukolle, joka Jeesusta oli tullut kuulemaan.

Jeesus ei kuitenkaan hämmentynyt vaan asetti ihmiset aterioimaan ruokakunnittain, kiitti Jumalaa leivistä ja kaloista ja jakoi ne opetuslasten kautta väkijoukolle. Markus kertoo, että kaikki söivät kyllikseen ja pelkästään leiväntähteitä jäi kaksitoista korillista yli. Oli tapahtunut ihme!

Jeesus on kiinnostunut siitä, mitä meillä on, ei siitä, mitä meillä ei ole. Hän siunaa sen, mitä annamme hänen käyttöönsä, oli se kuinka pientä tahansa. Köyhyys, väsymys, ajan tai taitojen puute, mikään ei ole Jeesukselle este. Köyhän lesken kaksi lanttia kolehtiin olivat Jeesukselle enemmän kuin yksikään rikas oli rikkaudestaan pystyy antamaan (vrt. Mark. 12:41–44).

Heli