Dan. 1, Mark. 7

Dan. 1 Mark. 7

Päivän evankeliumiluvussa Jumalan sanan ja ihmisten säännöt asettuvat toisiaan vastaan. Jumalan käskyt tulivat ensin, vasta myöhemmin ihmiset alkoivat tulkita ja täydentää niitä tarkentavilla säännöillään. Jo kymmenessä käskyssä Jumala käski kunnioittamaan vanhempiamme. Mooseksen lain kohta Jumalalle valalla luvattu temppelilahja (4. Moos. 30:3) meni joillakin vanhemmista huolehtimisen ohi. Samalla tavoin ulkoiset puhdistautumis- ja pyhittäytymisriitit kuten tiettyjen ruokien välttely ja rituaalinen puhdistautuminen menivät sydämen varjelemisen edelle.

Jeesus opetti, että mikään ihmisen ulkopuolelta tuleva ei tee ihmistä saastaiseksi. Sen sijaan ihmisen sisältä, sydämestä, lähtevät ajatukset ja niiden mukana seuraavat pahat teot saastuttavat ja pilaavat ihmisen. Siksi tarvitsemme Jeesusta puhdistamaan meidät.

Heli