Dan. 3, Mark. 9

Dan. 3 Mark. 9

Oletko sinä koskaan tuskaillut, että Jumala on jotenkin kaukana ja ettei hän ole puhunut sinulle henkilökohtaisesti pitkiin aikoihin? Onkohan Jumala unohtanut minut? Luulen, että ainakin minä etsin silloin Jeesusta eri paikasta kuin missä hän on.

Saatan etsiä sisäistä rauhaa ja voimakasta tunnetta Jumalan läsnäolosta. Elämä kuitenkin etenee tavanomaista rataansa ilman erityisiä ilmestyksiä tai tunnekokemuksia. Tai sisäisen rauhan sijasta ympärillä velloo täyttymättömien tarpeiden meri. Kohtaamme ihmisiä, yksi toistaan tarvitsevampia.

Jeesus muistuttaa, että silloin, kun otamme vastaan yhden heikoimmista ja eniten apua tarvitsevista lähimmäisistämme, silloin otammekin vastaan hänet!

Jeesus itsekään ei rakastunut pyhiin hetkiin. Hiljaisuudessa rukoiltuaan hän aina palasi ihmisten keskelle. Kirkastusvuorella se oli Pietari, ei Jeesus, joka halusi tehdä majan ja jäädä vuorelle (j. 5–7)!

Heli