Dan. 7, Mark. 13

Dan. 7 Mark. 13

Maailman- ja ihmiskuntien historia on mielenkiintoista ja monivivahteista, mutta ei aina niin kovin mukavaa luettavaa. Tämänkin päivän tekstit kuvaavat varsin inhorealistisesti, miten hallitsijat ja kansakunnat käyvät taistelua toisiaan vastaan. Eikä se pelkästään jää tähän, vaan taistelua käydään myös Jumalaa vastaan.

Pieni ihminen, joka pääsääntöisesti varmaankin haluaisi elää rauhallista elämää, tallautuu historian suurten pyörien alle, kun suuret johtajat vainoharhaisine pelkoineen ja suuruudenhulluine kuvitelmineen tallustelevat maailmanhistorian näyttämöllä ja katoavat vuorollaan lopulta historian hämärään.

Onneksi Jumala on jo etukäteen ilmoittanut, että tarinalla on onnellinen loppu. Sen voi lukea esimerkiksi seuraavista jakeista: Dan. 8:26-27 ja Mark. 13:24-27.

Pekka