Dan. 10, Mark. 16

Dan. 10 Mark. 16

Danielin kirjan luvuissa  10 ja 11 kerrotaan hänen viimeinen näkynsä noin vuonna 536 eKr. Daniel oli jo vanha mies, mihin jae 10:17 voi ehkä osaltaan viitata, vaikka Danielin kokemaan heikkouteen vaikutti varmasti myös hänen näkemänsä näky. Taivaallinen viestintuoja, jonka identiteetti jäi epäselväksi, tuli kertomaan Danielille, mitä Israelin kansalle tapahtuu aikojen lopussa (10:14).

Danielin elämän loppu tulee kauniisti kuvatuksi Danielin kirjan 12. luvussa. Hänen elämänsä varhaisimmat vuodet jäävät kuitenkin pimentoon, koska Danielin kirja alkaa tilanteesta, jossa Daniel oli jo nuorukainen. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Danielin lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa tapahtui. Miten hänestä kasvoi ihminen, joka uskollisesti, luottavaisesti ja kärsivällisesti palveli Jumalaa koko elinaikansa olosuhteista riippumatta? Tuskin olen kovin väärässä, jos totean, että hyvin vahva perusta laskettiin jo Danielin varhaisina elinvuosina.

Jokaisen ihmisen tie on omanlaisensa. Elämä voi muuttua Jumalan armosta milloin vain ihmisen iästä riippumatta. Muistan yhden lyhyen kohtaamisen vuosien takaa. Koulukaverini isä, joka oli pahasti alkoholisoitunut, tuli uskoon ja hänen elämänsä muuttui. Kesäisen jumalanpalveluksen jälkeen juttelin tämän miehen kanssa lapsuuteni ja nuoruuteni kotipaikkakunnalla. Kyyneleet silmissä hän sanoi: ”Miksei kukaan kertonut minulle Jeesuksesta jo aikaisemmin? Olisin säästynyt niin monelta harmilta elämässäni, jos olisin löytänyt uskon tielle aikaisemmin.”

Tämä tarina laittaa pohtimaan, kenelle voisin tänään kertoa Jeesuksesta? Häpeänkö evankeliumia vai uskonko, että siinä on Jumalan voima ja että se tuo pelastuksen kaikille (Room. 1:16)? Anna, Jeesus, meille rohkeutta ja rakkautta kertoa sinusta!

Pekka