Hoos. 3, Room. 5

Hoos. 3

Hoosean 3. luvun otsikko on Herra rakastaa uskotonta kansaansa. Jae 5 lupaa, että israelilaiset lähestyvät Herraa vavisten ja panevat toivonsa hänen hyvyyteensä. Tähän on uuden liiton kristittynä mieluista samaistua. Jos me olemme uskottomat, on Jumala meille uskollinen. Tähän voi luottaa tänäänkin, meistä huolimatta hän pitää kaikesta ja kaikista huolen rakkautensa mukaisesti.

Room. 5

Tämän luvun sisältö tukehduttaa täyteläisyydellään. Jakeesta 8 —”Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun me olimme syntisiä.” Jakeesta 21 — ”niin on armo hallitseva ja johdattava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.” Ihmisen syvimpiä ongelmia on kelpaamattomuuden kokemus. Tässä on siihen ratkaisu. Ratkaisu Kaikkein Tärkeimmälle kelpaamiseen.

Pirkko