Tiedotusposti

Hei,

olemme saaneet siirrettyä KohtaamisPaikan jumalanpalvelukset ja suuren osan ryhmistä poikkeusolojen vaatimalla tavalla nettiin. Paljon on ollut uuden opettelua ja moni on venynyt antaessaan panoksensa teknisiin ratkaisuihin. Nettikirkot lähetetään jatkossa sunnuntaisin klo 17 KohtaamisPaikka Jyväskylä -nimisellä You Tube -kanavalla. Viime sunnuntaina saimme toimimaan diojen näytön puheen aikana ja rukousaiheiden lähettämisen whatsappin kautta. Rukouspalvelijat kokoontuivat lähetyksen jälkeen rukoilemaan aiheiden puolesta yksitellen zoom-palvelun videopalaverissa. Maanantaina saimme kuulla yhdestä rukousvastauksesta!

Viime sunnuntaina Tiina kertoi erään englantilaisen seurakunnan neljästä ohjeesta seurakuntalaisilleen näitä aikoja varten. Ne ovat Raamattu, rukous, yhteydenpito ja palvelu. He suosittavat aloittamaan päivän Raamatun äärellä. Ensin annetaan Jumalan puhua meille. Heidän seurakunnassaan luetaan yksi Psalmi päivässä. Rukouksessa tuomme Jumalalle ensin lähimmät ihmiset ja sitten laajentaen rukousta koskemaan omaa seurakuntaa, kotikaupunkia ja koko maata. Listalla kolmantena on yhteydenpito yhden tai kahden ihmisen kanssa, kuulumisten kyseleminen ja rohkaiseminen. Neljäntenä oleva palvelu tarkoittaa sitä, että ketä voisin auttaa käytännön asioiden hoitamisessa jne. Viimeisen kymmenen päivän kokemuksen perusteella tuntuu siltä, että yhteyksiä ihmisten kesken on puhelimen ja netin avulla jopa enemmän kuin aiemmin. Rukousvetoomuksia ja erilaisia aloitteita on liikkeellä paljon ja epäilemättä seurakuntien rukouselämä on aktivoitunut.

KohtaamisPaikan raamatunlukuohjelmassa luetaan roomalaiskirjettä. Eilen ja vielä tänäänkin pysähdyin jakeeseen 12:12. Siinä sanotaan näin: Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Samassa jakeessa esiintyvät toivo ja ilo, kuten myös ahdinko, kestävyys ja hellittämätön rukous. Monet asiat ahdistavat meitä itse kutakin näinä aikoina. Siitä ei kannata syyllistyä. Toivo ja ilo vahvistuvat myös siten, että pyrin tekemään sellaisia asioita, jotka tuovat iloa. Minulle iloa tuovat esim. lenkit niin hiihtäen, pyöräillen kuin kävellen. 

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina